Opdateret 11.03.2015

Græsted Veterantræf 2014 er lørdag 7., søndag 8., mandag 9. juni

Græsted Veterantræf - da dengang var nu !

Der skal ikke herske tvivl om at vi skriver 2014 og der går et år før nu bliver til dengang. Men der var engang da dengang var nu - og det er stemning og mekanik fra nogle af de forgangne år vi søger at genoplive på årets pinse træf i Græsted.

 

Gammel mekanik og markedsstemning skal nu engang opleves live og aller helst sammen med mange andre, og hvor er mere oplagt at søge hen end til det skønne Nordsjælland hvor træffet nu på 18. sæson åbner portene til en fortidig verden af indtryk.

 

I pinsen 6 - 9. juni vil træffets 35 hektar marker blive omdannet til Danmarks mest levende 3 D historiefortælling om mekaniske landevindinger og markedsstemning igennem 120 år. Mærk, lugt og lyt - kort sagt få sanseindtryk fra en tid med helt andre muligheder og vilkår der spinder en rød tråd direkte til vores nutidige samfund. Oplev fantastiske og unikke maskiner, bliv tryllebundet af varierende shows og lyt til eviggrøn livemusik eller gå på oplevelse i de utallige kræmmermarkeds eller mekanik boder.

 

Alt sammen bundet sammen af en fantastisk hyggelig stemning hvor alle generationer af familien kan være med.

 

Alle år byder på diverse årstals begivenheder som bør markeres og 2014 er ingen undtagelse. Græsted Veterantræf kan naturligvis ikke markere alt, men der er alligevel nogle begivenheder der springer i øjnene og knytter sig til et veterantræf. Derfor bliver der arbejdet intenst på at kunne markere 100 året for første verdenskrig og ikke mindst for at markere 70 året for D-dagen under anden verdenskrig. Nogle af de begivenheder der i nyere tid har haft så stor betydning for samfundets udvikling hen imod nutiden, og for D-dagens vedkommende er det stort set på selve dagen at vi blænder op for markeringen. D dagen var den 6. juni 1944 og veterantræffet  begynder den 7. juni 2014, hvor træffets militærafdeling vil ære og mindes alle involverede parter på et helt nyt udstillingsområde.

 

På musikfronten har vi et andet lille scoop idet den 3. juni 1964 var første og eneste gang det navnkundige engelske band "The Beatles" gav optræden i Danmark. Det var i den nyligt nedbrændte KB hal i København at danskerne fik smag for den nye musik - og hvorfor ikke markere 50 året for denne begivenhed med et af nutidens aller bedste Beatles bands den 7 juni. Bandet er hentet til træffet fra Tjekkiet og optræder med den samme vildskab som fyrene fra Liverpool i sin tid lagde for dagen.

 

Glæd dig - billetsalget åbner snart.

 

 

 

 Nyheder vedr. Veterantræf 2014

16.11.2015

Foreningen i god form til årsskiftet

Bestyrelsen fik fuldt mandat til at fortsætte det gode foreningsarbejde


Læs mere her...
05.11.2015

Udflugt til Nationalmuseet

Lørdag 21. november


Læs mere her...
19.10.2015

Ordinær generalforsamling lørdag 7. november

- og efterfølgende årets fest for hjælpere!


Læs mere her...
07.08.2015

Græsted Veterantræf Forening er klar med visionsplan for Græsted Eventplads

Essensen af visionsplanen er: At eventpladsen udvikles yderligere, at sikre veterantræffets permanente rammer og...


Læs mere her...